De Raad van Overleg Beltrum stelt met veel vertrouwen de dorpsverbinder voor Beltrum, Avest, Lintvelde en Voor Beltrum aan u voor: Chantal Papen.

Waarom krijgt Beltrum een dorpsverbinder?

Als Raad van Overleg Beltrum vinden we het belangrijk dat Beltrum en het buitengebied aantrekkelijk blijven voor nu en in de toekomst. We willen onze voorzieningen op peil houden op alle gebieden: wonen, welzijn, zorg en de ruimtelijke omgeving. Daarvoor zijn er tal van werkgroepen actief die verbetering en vernieuwing brengen. En er zijn heel veel vrijwilligers op de been die samen veel werk verzetten. Wat een dorpsverbinder hieraan kan toevoegen is dat al die inzet soms slimmer gecombineerd kan worden. En dat er één punt is waarop vraag en aanbod bij elkaar komen en mooie verbindingen ontstaan.

Wat doet een dorpsverbinder?
Een dorpsverbinder is de verbindende schakel tussen bewoners, verenigingen en organisaties in het dorp. Daarvoor onderhoudt de dorpsverbinder contact met mensen die in hun eigen buurt of straat een belangrijke rol vervullen, met de vrijwilligers in het dorp, het Meldpunt Beltrum, de verenigingen, gemeente Berkelland, de woningcorporatie ProWonen, het Voormekaar team, de zorgorganisaties.
De dorpsverbinder organiseert zelf activiteiten en stimuleert dat anderen activiteiten organiseren.
De dorpsverbinder zoekt oplossingen voor iedereen die een vraag heeft of iets voor een ander wil betekenen. Dorpsverbinder is een nieuwe functie binnen Beltrum en de gemeente Berkelland voor ongeveer 1 dag per week voor de komende twee jaar.

Wie is Chantal Papen?
Chantal Papen is 43 jaar en woonachtig in Beltrum, samen met haar gezin. Ze is sinds 20 jaar verbonden aan het Marianum als docente Bewegingsonderwijs en werkt daarnaast als gezondheidscoach in haar eigen bedrijf Gewoon Doen. Daarin begeleidt ze mensen om een gezondere leefstijl te krijgen. Zowel een-op-een als in workshops bijvoorbeeld op scholen.
Chantal haalt veel energie uit het helpen van mensen, zowel kinderen als volwassenen. Daarom is ze ook actief als vrijwilliger op verschillende fronten binnen Beltrum.
Ze probeert zich zo goed mogelijk te verplaatsen in andermans situaties en is flexibel inzetbaar. Ze houdt er van om activiteiten te bedenken en te organiseren voor alle leeftijden en om vragen te kunnen gaan koppelen aan personen met de juiste oplossing en kennis. Het lijkt haar geweldig om met Beltrum mee te denken en bestaande en nieuwe initiatieven aan te pakken.

Voor vragen, ideeën, opmerkingen of gewoon voor een praatje mag je haar altijd aanspreken, bellen of appen naar 06-22 67 82 11 of via dorpsverbinderbeltrum@gmail.com . Haar motto is: gewoon doen!

De Raad van Overleg Beltrum wenst Chantal veel succes met deze nieuwe functie in het bruisende Beltrum.

Het bericht BELTRUM krijgt DORPSVERBINDER verscheen eerst op .


klik hier voor het originele artikel