De jubileumcommissie, met van links naar rechts; Jeroen Helmers, Tosca te Boome, Freek te Brake, Anne van Hal, Chantal te Braake, Niels Voortman. Eigen foto

We hebben een aantal dingen in petto die nog nooit in Beltrum zijn vertoond’

Door Henri Walterbos info: de Groenlose Gids

Woensdag 15 Juni 2022 is het 100 jaar geleden dat Muziekvereniging Concordia Beltrum opgericht werd. Een mijlpaal om uitgebreid bij stil te staan. De Beltrumse jaarkalender 2022 zal dan ook meerdere data met een muzieknoot geaccentueerd kennen.

“We zijn een van de oudste verenigingen van Beltrum. We hebben een jubileumcommissie opgestart om hierbij stil te staan. Door corona heeft het allemaal een beetje stilgelegen. We zijn nu op het punt gekomen dat we het jubileumprogramma zo goed als klaar hebben en willen we dat graag met heel Beltrum delen. We willen het met onze leden vieren maar ook met heel Beltrum. Er zitten ook enkele verrassingen in, maar dat houden we nog even voor ons,” lacht Chantal te Braake, voorzitter van de bijna eeuweling. “We gaan op 22 januari ons jubileumjaar openen met een concert in de kerk. Het wordt geen feest maar een gepast zitconcert met mooie muziek. We nemen dan ook een moment om onze overleden leden te eren, bij hen stil te staan.”

‘Voor geheel Beltrum’
“In maart volgt in de sporthal een groot familieconcert waaraan alle geledingen binnen onze vereniging meewerken, zoals de Slingelandkapel, het harmonieorkest, de slagwerkgroep en een aantal jeugdorkesten,” gaat jubileumcommissielid Freek te Brake verder. “15 Juni is onze officiële dag. Het weekend daarop, 17, 18 en 19 juni, gaan we met de gehele vereniging een weekendje weg. Waar we naar toe gaan is nog een verrassing.” “Ons grote feestweekend zal leuk zijn voor geheel Beltrum,” belooft Chantal met een blik en geheimzinnige lach die veel verraadt. “Dat is 30 september en 1 oktober. Dan gaan we groots uitpakken. Iedereen uit Beltrum is dan welkom om ons jubileum met ons te vieren.”

Een tipje van de sluier wellicht? Na enkele seconden zichtbare twijfel dan toch maar. Chantal: “Het wordt een heel groot feest met ontzettend leuke muziek, waar iedereen in Beltrum zich wel in kan vinden. We gaan dat weekend niet zelf muziek maken waar ze naar moeten luisteren. Het wordt gewoon de tent vol, lekker bier drinken, leuke band op het podium. Alleen maar samen feestvieren. We zijn trots op onze vereniging maar ook op Beltrum. Ik durf al wel te zeggen dat we een aantal dingen in petto hebben die nog nooit in Beltrum zijn vertoond.” Ook Freek lacht met een blik van ‘dat zo’j wal will’n wetten hè.’ “Op 10 december sluiten we het jubileumjaar af met een uitgebreid concert met lichte muziek. We willen ons jaar met een knaller afsluiten. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Het is leuk om hier mee bezig te zijn.”

Beeldmateriaal
De jubileumcommissie heeft ook nog een verzoek aan Beltrum. “Er is veel beeldmateriaal. Dat willen we ook de revue laten passeren gaandeweg het jaar. Er zijn vast nog veel mensen die beeldmateriaal of anekdotes hebben dat wij kunnen gebruiken. Die willen we nog laten passeren. Op onze sociale media maar ook in de vorm van een mooie glossy,” vertelt Chantal. “Alle beeldmateriaal dat nog rondzwerft in Beltrum zouden we graag ontvangen om hiervoor te gebruiken. We hebben zelf ook een mooi archief waar we uit putten, maar het is leuk dat mensen spullen insturen die anders verborgen blijven,” vindt Freek. Foto’s en info mogen gestuurd worden naar: 100jaarconcordia@gmail.com

Toekomst
De muziekvereniging heeft vanwege corona lang niet kunnen repeteren. Toch is de moraal goed gebleven en de leden hun vereniging trouw. “Online zijn we wel samengekomen. Workshops, een pubquiz. Zo hou je de vereniging bij elkaar,” vertelt Chantal. “We hebben ongeveer 100 leden, waaronder jongeren. We gaan straks samenwerkingen zoeken met basisscholen om de jeugd kennis met ons te laten maken. Als ze er dan plezier in krijgen kunnen ze lid worden. We zijn een hele mooie club.” “Zeker weten,” beaamt Freek.

Het bericht Muziekvereniging Concordia Beltrum klaar voor eeuwfeest verscheen eerst op .


klik hier voor het originele artikel