In 1968 kwam het sociaal cultureel werkteam (SCW) van de TBS Kliniek Oldenkotte met het idee om een sportief loop onderdeel te starten en wel; “De Oldenkotteloop”

Het ging over verschillende afstanden, de 11 km, de 5,5 km en loop voor de basisschool. Voor de leerlingen was een parkoer uitgezet van 1600 meter.

Er was altijd veel deelname van scholen. Diverse groepen waren herkenbaar aan het zelfde shirt en het schoolpersoneel en ouders moedigden de lopers aan.

Als de jongeren allemaal vertrokken waren stonden de individuele lopers klaar om ook te starten voor hun afstand. Met de vele vrijwilligers werd alles in goede banen geleid.

Aan het eind was er altijd voor iedereen een trofee. Een aktiviteit die gestart is op de hemelvaartdag maar na 10 jaar is verplaatst naar begin september.

Door allerlei ontwikkelingen is het gestopt maar nu de gebouwen van de kliniek weer gebruikt gaan worden is er bij mij een sprankje hoop dat deze sportieve loop een nieuw leven wordt ingeblazen en met een nieuwe naam.

Februari 2023 Henny van Doorn.

Het bericht Oldenkotteloop verscheen eerst op Website belangenvereniging Rekken.


klik hier voor het originele artikel