Zoals altijd op de eerste dinsdag van de maand werd er ook op 3 oktober in Den Hof weer een maaltijd bereid voor inwoners van Rekken, of mensen die een binding hebben met het dorp. En ook zoals altijd was de zaal weer goed gevuld. En net als anders hadden de koks weer geprobeerd een gevarieerde en gezonde maaltijd samen te stellen.

Deze keer moest er gewerkt worden met een uitgedunde ploeg vrijwilligers, o.a. doordat coördinator Marianne Blaauboer in verre oorden op vakantie was. Daarom was het ditmaal een van onze koks, Marco Tuinstra, die het inleidend praatje hield.

De eerste gang bestond uit pompoensoep, op smaak gebracht met verse gember, koriander en knoflook. Behoorlijk sterk gekruid, maar dat weerhield heel wat mensen er niet van om te gaan voor een tweede bord!

Het “pittige stoofvlees” dat daarop volgde ontleende zijn “bite” aan o.a. trassi (garnalenpasta), assem (tamarinde), sambal, laos en sereh (citroengras). Een aangename combinatie, die door de gasten zeer gewaardeerd werd.

Voor het nagerecht werd op de menukaart vermeld: “EFFE ROEREN en kijken wat er tevoorschijn komt”. Onder de Griekse yoghurt bleken heel wat honing en walnoten verstopt te zijn. En na het “effe roeren” was het een heerlijke afsluiter van weer een zeer geslaagde maaltijd. De koks en vrijwilligers oogstten na afloop dan ook veel lof.

En hoe komt het dat de prijs (€10,-) zo laag gehouden kan worden? Omdat de aardappels gratis ter beschikking worden gesteld door Fa. Markerink, en meerdere ingrediënten aangeleverd worden door gasten (pompoenen) en vrijwilligers (walnoten en honing).

Wilt u ook een keer meegenieten? Opgave is mogelijk bij Alie Sieben, tel.nr. 06-13509676

Het bericht Rekkens Eetcafé met een oosters tintje verscheen eerst op Website belangenvereniging Rekken.


klik hier voor het originele artikel