Op 24 maart vond er weer een van de kleinschalige activiteiten van de Rekkense afdeling van De Zonne bloem plaats: een bezoek aan Cultuur Historisch Museum De Scheper in Eibergen.

Sinds 4 januari is daar een expositie over de geschiedenis van de Rekkense Inrichtingen en op 15 maart hield Hennie van Doorn er een lezing over het verhaal van Rekken, toen en nu. .

Ook nu was Hennie weer van de partij om speciaal voor de Zonnebloemgasten en hun vrijwilligers het een en ander te vertellen over de tijd die hij bij de inrichtingen gewerkt heeft en al het materiaal dat hij in de loop van de jaren, samen met anderen, verzameld heeft. Door zijn boeiende verhaal wist hij de geschiedenis tot leven te wekken! Aangezien de meeste gasten al een groot deel van hun leven in Rekken wonen, of daar geboren zijn, was het voor velen een feest der herkenning.

Hierna gingen we naar de bovenste verdieping, waar de expositie tijdelijk gehuisvest is. Veel foto’s uit oude en recentere tijden, waar diverse bekenden op te ontdekken waren.

Tot slot gingen we weer naar de sfeervolle ruimte naast de entree beneden, om onder het genot van een kopje thee of koffie met kruidkoek na te praten. Eenieder was het er over eens dat het zeer de moeite waard was geweest!

De expositie is nog te bezichtigen tot 29 april.

Het bericht Zonnebloem Rekken bezoekt museum De Scheper verscheen eerst op Website belangenvereniging Rekken.


klik hier voor het originele artikel