• De presale van Shiba Memu heeft ruim $2,2 miljoen opgebracht

  • Het toenemende risk-off-sentiment schaadt de rest van de sector

  • Shiba Memu zou tot 1.000% kunnen terugkeren

De afgelopen week was een bloedige periode voor cryptocurrencies. Een verlies van meer dan 10% brengt Bitcoin tot iets boven de $26.000, terwijl Ethereum weer onder de $1.700 wordt verhandeld. De verliezen weerspiegelen een toenemend risicobereidheid, waarbij de Amerikaanse dollar aan kracht wint. Maar betekent dit dat beleggers de sector opgeven? Shiba Memu (SHMU), een opkomende meme-cryptocurrency, kent een grote vraag. Met een opbrengst van meer dan $2,2 miljoen illustreert de presale de interesse in cryptoprojecten met hoog potentieel.

Risk-off-sentiment en wat dit betekent voor crypto

De belangstelling voor risicobereidheid is de laatste tijd afgenomen, dankzij zorgen in de sector en macro-ontwikkelingen. Sectorrisico’s zijn onderstreept door het dalende Bitcoin-volume op beurzen. Dit volgt op berichten dat SpaceX van Elon Musk zijn Bitcoin-bezit heeft verkocht.

Ondertussen is de Amerikaanse dollar, die een omgekeerde relatie heeft met Bitcoin, aan het winnen. De meest opvallende bijdrage wordt geleverd door de verwachting dat de Fed haar agressieve monetaire beleid zal handhaven. In de aanloop naar de jaarlijkse Jackson Hole-bijeenkomst van deze week hebben analisten hogere cijfers gepeild.

De verwachtingen van het agressieve beleid weerspiegelen de hoge inflatiecijfers. Hoewel de consumentenprijsindex van juli daalde naar 3,2%, blijft deze buiten de bandbreedte die de Fed passend acht. De Amerikaanse centrale bank heeft een inflatiedoelstelling van 2%, met cijfers voor juli daarboven. Als zodanig heeft de projectie van een agressieve houding de cryptomarkten voorafgaand aan de bijeenkomst geschokt.

Shiba Memu trotseert de risicovolle stemming

Shiba Memu is een nieuw cryptoproject dat tot doel heeft zelfvoorzienend te zijn in de meme-ruimte. Dit heeft de vraag aangetrokken omdat het native token, SHMU, een gebruiksscenario heeft dat zijn meme-collega’s te slim af is. In het bijzonder kunnen beleggers zich aangetrokken voelen tot de AI-invalshoek van Shiba Memu. Het project maakt gebruik van AI-mogelijkheden zoals machinaal leren en voorspellende analyses om zichzelf op de markt te brengen.

Shiba Memu kan met zijn gebruikers communiceren via een AI-geleide applicatie. Via een robotistisch dashboard kunnen gebruikers de robot vragen stellen, feedback geven en suggesties doen. De verwachting is dat de gebruiksscenario’s van Shiba Memu een uniek, door de gebruiker geleid platform zullen maken. In de toekomst zijn er geen grenzen aan wat Shiba Memu kan bereiken met zijn AI-toepassing.

Omdat investeerders risicovolle beleggingen zoals Bitcoin mijden, zouden ze de aandacht kunnen verleggen naar Shiba Memu. Een project van deze aard moet nog waarde ontsluiten, wat de grote vraag verklaart. SHMU heeft niet hetzelfde risicoprofiel als de dollar. Het biedt beleggers echter een uitstekend alternatief voor reguliere activa. Dit zou het snelle verloop van de presale kunnen verklaren.

Shiba Memu heeft een meme-sfeer

Telkens wanneer meme-cryptocurrencies worden genoemd, worden de wenkbrauwen opgetrokken. Het zijn activa die een enorme belofte hebben getoond om tot 10 keer te presteren dankzij pure online chatter. Shiba Memu is een meme-cryptocurrency en roept soortgelijke gedachten opnieuw op. Beleggers verwachten enorme winsten zodra de waarde van dit token wordt ontgrendeld na notering op beurzen.

De meme-sfeer komt ook naar voren in de prijsdynamiek van Shiba Memu. De prijs van de cryptocurrency stijgt elke dag om 18.00 uur GMT.

De prijs van het token is bijvoorbeeld €0,022150. Vergelijk dit met een prijs van $0,011125 toen de voorverkoop werd gelanceerd. De presale eindigt na acht weken tegen een SHMU-prijs van $0,0244. Ditbetekent dat beleggers die het token in de beginfase hebben gekocht, de waarde van hun bezit zullen verdubbelen. De trend geeft beleggers een meme-sfeer, omdat bekend is dat deze tokens altijd in beweging zijn.

Moet je nu in Shiba Memu investeren?

Het is duidelijk dat de presale van Shiba Memu bijna ten einde is. Beleggers die in de beginfase een koopkans hebben gemist, kunnen dit nu nog doen omdat de prijs laag is. De waarde van SHMU zou na notering exponentieel kunnen stijgen. Het betekent dat beleggers nu door te beleggen kunnen profiteren van potentiële prijsstijgingen.

Het is voorspelbaar dat Shiba Memu na beursintroductie tot 1.000% zou kunnen terugkeren. De sterk geabonneerde projecten zijn meer gestegen dan voorspeld. Dit geeft Shiba Memu een realistische kans om met vergelijkbare marges te stijgen.

The post Meer daling voor crypto, maar Shiba Memu presale schittert appeared first on CoinJournal.