De obligatiemarkt hervatte de uitverkoop terwijl traders wachtten op de komende Amerikaanse non-farm payrolls (NFP)-gegevens. De rente op staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar steeg donderdag naar 4,90%, terwijl de rente op 10 jaar steeg naar 4,80%. Als gevolg hiervan trokken de Amerikaanse aandelen zich terug, waarbij de Dow Jones- en de Nasdaq 100-indices een paar punten verloren.

Cryptocurrencies hebben het redelijk goed gedaan tijdens de aanhoudende obligatiemarkt, waarbij de totale marktkapitalisatie van alle munten op $1,09 biljoen bleef. Bitcoin bleef stabiel boven de $27.000, terwijl tokens als Toncoin, Trust Wallet en Aave met meer dan 5% stegen. Andere toppresteerders waren munten als ThorChain, Cardano en Stacks.

Shiba Memu, een meme-munt die Shiba Inu en Dogecoin wil onttronen, bloeit ook. Uit gegevens blijkt dat investeerders meer dan $3,65 miljoen hebben gestort in de lopende tokenverkoop, waaraan u hier kunt deelnemen.

Amerikaanse NFP-gegevens verwacht

De obligatiemarkt heeft een grote impact op alle andere activa, zoals grondstoffen, aandelen en cryptocurrencies. In de meeste gevallen drijft een uitverkoop van obligaties, die tot een hoger rendement leidt, meer mensen naar kortlopende obligaties en wissels. Bij nadere beschouwing blijkt dat kortetermijnobligaties nu ruim 5% opleveren.

Als gevolg hiervan wijzen de stijgende obligatierentes op een potentiële recessie, wat verklaart waarom belangrijke grondstoffen als ruwe olie en sojabonen de afgelopen weken zijn gedaald. Na een stijging naar $95 in september is Brent gedaald naar $84, terwijl de koperprijs naar het laagste niveau in maanden is gestegen.

Daarom zal de markt reageren op de aankomende non-farm payrolls (NFP)-gegevens uit de Verenigde Staten. Economen verwachten dat uit de cijfers zal blijken dat de economie in september meer dan 160.000 banen heeft toegevoegd, na 189.000 banen in de voorgaande maand.

De belangrijkste gegevens om in de gaten te houden zijn de loongroei, die van invloed zal zijn op het tempo van de inflatie in het land. Daarom zal een sterkere loongroei waarschijnlijk leiden tot hogere obligatierentes en de Amerikaanse dollarindex, terwijl aandelen en grondstoffen zich zullen terugtrekken.

Verkoop van Shiba Memu-tokens gaat door

Ondertussen blijft Shiba Memu floreren tijdens de huidige uitverkoop van obligaties. De ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden ruim 3,65 miljoen dollar opgehaald bij uitvinders en naderen snel hun doel.

Om te beginnen is Shiba Memu een nieuwe cryptocurrency die dit jaar twee van de grootste thema’s zal belichamen. Ten eerste probeert het de meme-coin industrie te ontwrichten, die het succes van Pepe heeft gekend. Ten tweede heeft het token tot doel de kunstmatige-intelligentie-industrie te veranderen die tot leven is gekomen na het succes van ChatGPT.

Shiba Memu-kopers hopen op de Shiba Memu-golf te kunnen meeliften wanneer de ontwikkelaars het eindelijk in belangrijke uitwisselingen opnemen. De meesten van hen zagen een paar maanden geleden veel mensen Pepe-miljonair worden en proberen nu dit succes te repliceren.

Shiba Memu verschilt van Pepe en Shiba Inu omdat de ontwikkelaars ernaar streven nut in hun ecosysteem op te nemen. Meer hierover is te lezen in de whitepaper.

Toch heeft beleggen in tokens, net als alle tokens, risico’s. Daarom wordt altijd aanbevolen voorzichtig te zijn in het proces. Beleggers moeten bijvoorbeeld alleen geld beleggen dat ze gemakkelijk kunnen verliezen.

The post Obligatiecrisis treft aandelen en ruwe olie terwijl Shiba Memu-token floreert appeared first on CoinJournal.