• Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn de afgelopen week hard gedaald.

  • Deze daling vond plaats te midden van een gevoel van angst op de financiële markt.

  • De verkoop van Shiba Memu-tokens heeft aan populariteit gewonnen nu de ontwikkelaars meer dan $2,1 miljoen hebben opgehaald.

De koersen van cryptovaluta presteerden dit jaar het slechtst toen Bitcoin daalde van $29.000 naar minder dan $26.000. De meeste munten en penningen stonden diep in het rood toen de vraag afnam en een gevoel van angst zich in de markt verspreidde. Ondanks deze terugtrekking ging de tokenverkoop van Shiba Memu door, waarbij de ontwikkelaars meer dan $2,18 miljoen ophaalden.

Waarom zijn cryptocurrencies gedaald?

Er zijn verschillende redenen waarom de meeste cryptocurrencies vorige week kelderden. Ten eerste daalden de munten vanwege een mogelijke shake-out. Een shake-out verwijst naar een situatie waarin een financieel actief scherp daalt en vervolgens de bullish trend hervat.

De meest recente shake-out vond plaats toen Bitcoin daalde van $25.000 naar $19.000 en vervolgens de bullish comeback hervatte naar het hoogste punt van het jaar tot nu toe van $32.000. Het is nog steeds onduidelijk of de huidige daling een shake-out was of het begin van een nieuwe bear run.

Ten tweede daalde Bitcoin om technische redenen. Bitcoin vormde een dubbel toppatroon op $32.000. Bij analyse van prijsacties is dit patroon doorgaans een bearish teken. Daarom is het op basis van deze technische gegevens waarschijnlijk dat de munt zal blijven dalen.

Ten derde verspreidde zich een gevoel van angst in de markt, zoals blijkt uit de uitverkoop op de aandelen- en obligatiemarkten. De obligatierendementen in de meeste ontwikkelde landen zijn gestegen, waarbij de Amerikaanse 10-jaarsrente steeg naar het hoogtepunt van 2012 en de 30-jaarsrente het hoogtepunt van 2007 bereikte. De rente op obligaties beweegt zich in tegengestelde richting van de prijzen.

Verder daalden de prijzen van crypto als gevolg van de Chinese economie, die de diepste vertraging in jaren doormaakt. Vorige week gepubliceerde gegevens lieten zien dat de meeste delen van de economie, zoals de detailhandel, de industriële productie en de investeringen in vaste activa, in snel tempo vertragen. China is nog steeds een integraal onderdeel van de crypto-industrie en is goed voor 20% van het Binance-volume.

Shiba Memu bloeit nog steeds

Shiba Memu, een opkomende cryptocurrency die aspecten van meme-coins en kunstmatige intelligentie combineert, bloeit. Uit gegevens op de website blijkt dat de ontwikkelaars ruim 2,1 miljoen dollar hebben opgehaald bij investeerders over de hele wereld. Dat hebben ze gedaan door de afgelopen twee maanden ruim 68,1 miljoen tokens te verkopen.

De tokenverkoop van Shiba Memu is uniek omdat de prijs van het token elke dag wordt verhoogd. Dit betekent dat beleggers die het token op de eerste dag kochten, hun waarde scherp hebben zien stijgen, zelfs zonder iets te doen.

Shiba Memu bloeit dankzij de industrieën waarop de ontwikkelaars zich richten. AI is dit jaar de snelst groeiende industrie geworden, waardoor de marktkapitalisatie van Nvidia naar meer dan $1 biljoen is gestegen. Op dezelfde manier hebben meme-munten het goed gedaan, waarbij sommige tokens zoals Pepe sommige mensen in instant miljonairs hebben veranderd.

Met de stijgende hype is de kans groot dat de prijs van Shiba Memu ook zal stijgen wanneer deze binnenkort op gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen debuteert. Je kunt het Shiba Memu-token hier kopen.

The post Shiba Memu-token bloeit ondanks de pijnlijke uitverkoop van cryptovaluta appeared first on CoinJournal.