• Bitcoin heeft het grootste wekelijkse procentuele verlies geleden sinds de ineenstorting van FTX.
  • Enkele van de factoren achter de dip zijn onder meer berichten over de verkoop door SpaceX van het BTC-bezit en de faillissementsaanvraag van de Chinese vastgoedgigant Evergrande.
  • De tokens van de beste voorspellingsmarkten hebben een bullish trend behouden tijdens de crypto-meltdown.

In wat de meeste crypto-investeerders verrast heeft, is de prijs van Bitcoin (BTC) met 11,2% gedaald tot ongeveer $26k. Vorige week was de slechtste week voor Bitcoin (BTC) sinds de ondergang van FTX in november 2022.

De marktcrash heeft niet alleen BTC getroffen, aangezien de rest van de activaklasse het niet beter heeft gedaan. Ethereum (ETH) daalde met ongeveer 9,5% tot $ 1,7K en Binance-coin (BNB) daalde met ongeveer 9,8% tot $ 217, om maar een paar van de beste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie te noemen.

Terwijl de meeste van de beste cryptocurrencies een prijsdaling doormaakten, boekten populaire tokens voor voorspellingsmarkten zoals Gnosis (GNO), SX Network (SX), Kleros (PNK) en Augur (REP) aanzienlijke winsten. Chancer (CHANCER) , een nieuw token voor voorspellingsmarkten, wint ook aan populariteit nu de presale van tokens aan kracht wint.

Wat veroorzaakte de daling van de cryptomarkt?

De prijsdaling werd veroorzaakt door een aantal oorzaken. Ze omvatten speculaties dat SpaceX de waarde van zijn Bitcoin-activa opschreef, de ineenstorting van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande en stijgende rendementen in de VS.

SpaceX Bitcoin-holdings

The Wall Street Journal publiceerde eind vorige week een rapport waarin stond dat SpaceX, het ruimteonderzoeksbedrijf van Elon Musk, de waarde van de Bitcoin die het in zijn boeken had met 373 miljoen dollar verlaagde voor de jaren 2022 en 2021. Het rapport beweert dat het bedrijf ook een deel van de BTC die het op een gegeven moment in de afgelopen twee jaar had. De WSJ heeft documenten geïdentificeerd die volgens haar ongewone inzichten bieden in de financiën van het bedrijf.

De beweringen van de WSJ kunnen echter niet onafhankelijk worden geverifieerd, omdat SpaceX een particulier bedrijf is. Musk erkende dat SpaceX Bitcoin heeft verworven tijdens een paneloptreden in 2021, maar het is onduidelijk hoeveel en wanneer de grondstof is gekocht.

Faillissement Evergrande

In een onthulling die dit weekend werd gedaan, heeft de Chinese vastgoedmagnaat Evergrande faillissementsbescherming aangevraagd in de Verenigde Staten. Het bedrijf ondernam naar verluidt actie om zijn activa veilig te stellen terwijl het nog steeds probeerde zijn schuldeisers onder controle te houden.

Voordat Evergrande in 2021 een alomvattend off-shore schuldherstructureringsprogramma voorstelde, beleefde het een publieke ineenstorting en raakte het in gebreke met het nakomen van zijn verplichtingen. Het bedrijf lijkt momenteel aan de beademing te liggen.

Beleggers zijn bang dat de enorme vastgoedmarkt in China besmet kan worden. Country Gardens en andere belangrijke ontwikkelaars betalen hun schulden ook niet af, en de industrie – waarvan wordt aangenomen dat deze goed is voor 30% van het Chinese BBP– heeft dringend overheidssteun nodig.

Rendementen Amerikaanse staatsobligaties

Het rendement op Amerikaanse staatsobligaties schiet omhoog en duwt beleggers weg van risicovolle markten zoals de cryptomarkt en naar sparen. Terwijl de Amerikaanse Federal Reserve de rente gedurende het voorgaande jaar geleidelijk verhoogde tot een streefpercentage van iets meer dan 5%, stegen de obligatierendementen.

Terwijl sterke economische cijfers uit de VS blijven komen, zijn de opbrengsten deze week gestegen in de verwachting dat de rentestijgingen zullen aanhouden. Sinds 2011 is het rendement op 30-jaars Amerikaanse staatsobligaties nog nooit zo hoog geweest. Schatkistobligaties geven een hoog, veilig rendement, wat afbreuk doet aan de waarde van andere soorten activa, zoals aandelen en cryptocurrencies.

Gnosis en Augur prijsvoorspelling

Gnosis is met 0,2% gestegen, terwijl Augur na een bearish week een stijging van 1% heeft geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen daalde Gnosis met 8,8%, terwijl Augur met 11,7% daalde.

Gnosis dagelijkse prijsgrafiek

Nadat het Gnosis (GNO)-token van de steun is gestuiterd op $97,60, wordt verwacht dat het de weerstand zal testen op $ 104,75. Dat hangt er echter van af of de huidige dagelijkse kandelaar boven de onderste bandlijn van de Bollinger Bands-indicator sluit.

Augur prijs daggrafiek

Augur, anerzijds, lijkt te zijn afgegleden naar consolidatie na het wissen van de meeste winsten die het tussen 19 juli en 20 juli had gemaakt. Alle ogen zijn gericht op de steun van $0,3246 en de weerstand van $2,1844. Als de prijs van REP boven de bovenste Bollinger Bands-lijn stijgt, kan het het weerstandsniveau van $2,1844 testen en als het onder de onderste Bollinger Bands-lijn zakt, kan het naar de ondersteuning van $0,3246 dalen.

De tokens van de voorspellingsmarkten, waaronder Chancer, zullen naar verwachting aanzienlijke prijsstijgingen ervaren naarmate populaire games, waaronder de Engelse Premier League en de Amerikaanse MSL, op stoom komen.

The post Stijgers en dalers op de markt – Gnosis en Augur prijsvooruitzichten appeared first on CoinJournal.