Visa’s baanbrekende fonds van $100 miljoen voor generatieve AI-ondernemingen geeft niet alleen een nieuwe vorm aan de toekomst van betalingen, maar zorgt ook voor een opwaartse trend voor startups zoals InQubeta en The Graph.

Visa fonds van $100 miljoen gericht op AI-innovaties

Visa, een wereldleider op het gebied van betalingen, heeft een belangrijke stap aangekondigd in de richting van het bevorderen van kunstmatige intelligentie (AI) op het gebied van handel en nederzettingen. Het bedrijf komt met een nieuw fonds met een toewijzing van maar liefst $100 miljoen, bestemd voor investeringen in generatieve AI-ondernemingen.

Het initiatief, gepresenteerd op 2 oktober, is bedoeld om bedrijven te ondersteunen die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van generatieve AI-technologieën en hun toepassingen binnen de domeinen van handel en betalingsverkeer. De selectie van en het toezicht op deze investeringen zal worden beheerd door Visa’s bedrijfsinvesteringstak, Visa Ventures. Deze tak heeft sinds de oprichting in 2007 een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van uitvindingen in de betalings- en handelssector.

Generatieve AI is een baanbrekende technologie die verschillende vormen van inhoud kan produceren, waaronder tekst, beeldmateriaal, audio en synthetische gegevens. Bekende voorbeelden zoals ChatGPT van OpenAI en Bard van Google illustreren de bekwaamheid van generatieve AI bij het begrijpen en genereren van mensachtige geschreven inhoud.

Visa’s Chief Product and Strategy Officer, Jack Forestell, heeft veel optimisme geuit over de toekomst van generatieve AI binnen de financiële sector. Hij benadrukte hoe deze technologie niet alleen de manier waarop we leven en werken zal hervormen, maar ook de handel zal transformeren op manieren die onze aandacht vereisen.

Visa’s recente keuze voor generatieve AI bouwt voort op haar jarenlange inzet om AI in haar activiteiten te integreren. Het bedrijf beweert een van de eerste gebruikers van AI voor betalingen te zijn geweest, door in 1993 op AI gebaseerde technologie in te zetten voor risico- en fraudebeheer. In 2022 heeft Visa’s realtime monitoringsysteem voor betalingsfraude, Visa Advanced Authorization, naar verluidt geholpen om naar schatting $27 miljard aan frauduleuze transacties te dwarsbomen.

In 2021 introduceerde Visa VisaNet +AI, een reeks AI-gestuurde diensten gericht op het aanpakken van problemen zoals het beheer van rekeningsaldo’s en andere dagelijkse afwikkelingsproblemen waarmee financiële instellingen worden geconfronteerd. Sommige tools in deze suite, zoals Smarter Stand-In-Processing en Smarter Posting, zijn ontworpen om de betalingservaringen te verbeteren. Dit geldt vooral tijdens storingen en om consumentenbetalingen te versnellen en tegelijkertijd de verwarring veroorzaakt door vertragingen bij het posten te verminderen.

Naast de actieve investeringen in AI is Visa ook enthousiast over het opnemen van cryptocurrency-technologie in zijn betalingsecosysteem. In april 2021 onthulde het bedrijf plannen voor een nieuw cryptoproduct gericht op het bevorderen van de mainstream adoptie van openbare blockchain-netwerken en op stablecoin gebaseerde betalingen.

The Graph (GRT): een revolutie in het indexeren van blockchain-gegevens

The Graph (GRT) is een baanbrekend blockchain-project dat het landschap van gedecentraliseerde applicaties (DApps) opnieuw vormgeeft door efficiënte en gedecentraliseerde diensten voor het indexeren en opvragen van gegevens te bieden. In tegenstelling tot traditionele gecentraliseerde databases stelt The Graph ontwikkelaars in staat krachtige DApps te creëren die op efficiënte wijze gegevens uit verschillende blockchains in realtime kunnen ophalen en weergeven.

De Graph functioneert als een gedecentraliseerd indexeringsprotocol en biedt ontwikkelaars een manier om gegevens op te vragen en op te halen uit blockchain-netwerken zoals Ethereum en IPFS. Dit vereenvoudigt het ontwikkelingsproces door een gestandaardiseerde manier te bieden om toegang te krijgen tot gegevens, waardoor DApps gebruiksvriendelijker en responsiever worden.

De kern van de functionaliteit van The Graph ligt in subgrafieken, dit zijn aangepaste gegevensschema’s die ontwikkelaars maken om te definiëren hoe gegevens moeten worden geïndexeerd en opgevraagd. Deze subgrafieken worden gedeeld op een gedecentraliseerd netwerk van indexeerders die gezamenlijk de gegevens onderhouden en opvragen.

Een van de opvallende kenmerken van The Graph is het gedecentraliseerde karakter ervan. In tegenstelling tot traditionele databases die afhankelijk zijn van gecentraliseerde servers, worden de gegevens van The Graph verspreid over een netwerk van knooppunten, waardoor robuustheid en censuurbestendigheid worden gegarandeerd. Dit maakt het tot een cruciale infrastructuurcomponent voor Web3-applicaties.

De Graph heeft aanzienlijke grip gekregen binnen de blockchain- en DApp-ontwikkeling communities. Talrijke blockchain-projecten en DApps vertrouwen op de indexeringsdiensten van The Graph om efficiënt toegang te krijgen tot gegevens, variërend van gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties tot non-fungible token (NFT) marktplaatsen.

Het heeft zijn native utility-token, GRT, dat verschillende doeleinden binnen het ecosysteem dient. Indexeerders en curatoren worden beloond in brt voor hun diensten, en ontwikkelaars betalen in brt voor het indexeren en opvragen van gegevens. Hierdoor ontstaat een zelfvoorzienende economie binnen The Graph netwerk.

De opwaartse trend van InQubeta (QUBE) begint

InQubeta, vaak beschouwd als de beste cryptocurrency voor AI-investeringen, heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van crypto-crowdfunding en investeringen. Het biedt een uniek crypto-crowdfundingplatform dat fractionele investeringen in AI-startups mogelijk maakt met behulp van de eigen $QUBE-tokens, deflatoire ERC20-tokens gemaakt door InQubeta.

Beleggers die op zoek zijn naar de beste crypto om nu in te investeren, moeten dit project goed in de gaten houden. Het platform vergemakkelijkt het creëren van investeringsmogelijkheden als NFT’s, waardoor individuen kunnen investeren volgens hun budget, terwijl ze profiteren van de voordelen van vroege financiers. De NFT-marktplaats van InQubeta biedt AI-startups een manier om geld in te zamelen en op beloningen en aandelen gebaseerde NFT’s aan te bieden, waardoor het een van de beste cryptocurrencies is om nu te kopen. Dit creëert een wederzijds voordelig ecosysteem waar $QUBE-tokenhouders gemakkelijk kunnen investeren in projecten waarin zij geloven.

$QUBE-tokens zijn niet zomaar crypto; ze bieden een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid, dankzij hun deflatoire karakter. Een belasting van 2% op alle koop- en verkooptransacties gaat naar een burn-wallet. Hierdoor is het een van de beste crypto’s van het moment om te kopen, gezien de waarde van het token in de loop van de tijd geleidelijk toeneemt. Bovendien draagt een verkoopbelasting van 5% bij aan een speciale beloningspool, waardoor beleggers beloningen kunnen verdienen via token-stakes.

Beleggers die zich afvragen welke crypto ze vandaag moeten kopen voor groei op de lange termijn, zouden InQubeta moeten overwegen. Het heeft tot doel de kloof tussen investeerders en AI-startups te overbruggen, waardoor investeringen in AI-technologie toegankelijker en transparanter worden. Door gebruik te maken van blockchain en smart contracts wil het project een veilig en efficiënt investeringsproces creëren.

Bovendien heeft InQubeta het $QUBE-token getransformeerd in een governance-token, waardoor token-houders actief kunnen deelnemen aan de besluitvormingsprocessen van het platform. Deze aanpak zorgt voor een democratisch en gemeenschapsgestuurd ecosysteem waar tokenhouders platformgerelateerde zaken kunnen voorstellen, bespreken en stemmen.

De NFT-marktplaats van InQubeta gaat niet alleen over de beste NFT’s die je kunt kopen; het is een centraal onderdeel van het investeringsproces voor AI-startups. Hiermee kunnen startups op beloningen en aandelen gebaseerde NFT’s creëren, die vervolgens op de markt worden vermeld. Investeerders kunnen deze NFT’s kopen met behulp van $QUBE-tokens, waardoor startups essentiële financiering en gemeenschapsondersteuning krijgen. In ruil daarvoor ontvangen investeerders beloningen en aandelen die gekoppeld zijn aan het succes van de AI-startup, waardoor het een van de beste NFT-crypto-investeringen is.

$QUBE is gebouwd op de blockchain van Ethereum en maakt gebruik van smart contract mogelijkheden om een transparant en veilig investeringsecosysteem te creëren voor AI-startups en investeerders. De inzet van InQubeta om in de toekomst uit te breiden naar meerdere blockchain-platforms benadrukt verder haar toewijding aan het creëren van een inclusief en divers investeringsecosysteem.

Voor degenen die op zoek zijn naar crypto-investeringsmogelijkheden vertegenwoordigt InQubeta’s $QUBE-token een inventieve benadering van investeringen in AI-technologie, die een toegankelijker, transparanter en democratischer investeringsproces biedt en tegelijkertijd de groei en het succes van AI-startups stimuleert.

Om in InQubeta te investeren, kunnen beleggers de InQubeta-voorverkoop bezoeken en voor meer informatie over het project lid worden van InQubeta Communities

Conclusie

Kortom, Visa’s baanbrekende investering in generatieve AI, die de groei katalyseert voor startups als InQubeta en The Graph, markeert een transformerend keerpunt op het gebied van handel en betalingsverkeer.

The post Visa kondigt fonds van $100 miljoen aan voor AI-innovaties, The Graph & stijging InQubeta begint appeared first on CoinJournal.