Exposeert schilderijen
1 maart t/m 4 mei 2021
Kulturhus Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur
In verband met corona is deze expositie uitgesteld

route Actueel

Annelies Bakker
Annelies is geboren op 7 januari 1965 in Enschede. Als baby is ze met haar ouders verhuisd naar Ruurlo, waar ze nu nog steeds woont. Annelies heeft 2 dochters. De oudste dochter werkt met paarden, vandaar ook haar belangstelling eerder, om paarden te schilderen. Van beroep is Annelies verpleegster. Ze werkt via “ Sorgh” in allerlei verschillende instellingen in de buurt van Ruurlo.

Keerpunt
Zo’n 8 jaar geleden vormde een ziekte een keerpunt in haar leven. Vóór die tijd werkte ze soms wel 75 uur per week in de ouderenzorg. Doordat ze nu gedwongen werd een tijd rust te houden, ging ze op zoek naar een hobby om zich te kunnen ontspannen.

Schilderen
Ze raakte geïnteresseerd in schilderen en is zich hierin gaan ontwikkelen. In eerste instantie heeft ze zich daarbij gericht op Dry Brush. Het duurde niet lang voor ze de prachtigste portretten maakte. Vooral gezichten van oude door het leven getekende mensen, echte ‘karakterkoppen’. Toen ze de Dry Brush goed beheerste, is Annelies daar zelf ook les in gaan geven. Ze wilde zich daarnaast echter ook zelf blijven ontplooien en volgde allerlei workshops met diverse schildertechnieken, die haar interesseerden.
Inmiddels werkt Annelies veel met acrylverf en het paletmes. Ze gebruikt hierbij niet alleen verf, maar ook allerlei andere materialen, om diepte en perspectief te creëren. Hadden eerst mensen en dieren, vooral paarden, haar voorkeur om te schilderen, nu maakt ze het liefst onrealistische schilderijen. Ze maakt daarbij gebruik van de meest prachtige kleurstellingen in verschillende structuren!

Op de expositie in het Kulturhus zijn zowel werken in Dry Brush te zien, als in acryl.

Veelzijdig
Naast schilderen leeft Annelies haar creativiteit ook graag uit op andere vlakken, zoals bloemschikken en interieurdecoraties maken. Zo heeft zij zich in de loop van tijd ontwikkeld tot een creatieve duizendpoot. En omdat zij haar kennis en ervaring heel graag deelt met anderen geeft zij nu, naast haar werk, ook uiteenlopende workshops aan huis.
Meer informatie over Annelies Bakker en haar workshops:
https://www.facebook.com/pages/category/Art/Annelies-creatieve-workshops-101410521717153/


klik hier voor het originele artikel