Avontuur als kunst
Spreker: Erwin Zantinga, avonturier
Vrijdag 17 november 2023 – 20.00
Theaterzaal Kulturhus
Toegangskaart € 10,00
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop via de website of aan de kassa, bij voorkeur met pin.

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

Spreker: Erwin Zantinga, avonturier

Erwin Zantinga (1986) is Creatief Avonturier en maakt sinds 2013 avontuurlijke reizen. Erwin is vaak op pad op een (ter plaatse gekochte) fiets, lopend, met een step of zelfs op skeelers. Altijd met tent, camera, notebook en een scherpe blik op zijn omgeving. Zijn bijzondere manieren van reizen staan garant voor interessante ontmoetingen en situaties. Omdat hij ver wegblijft van het massa toerisme en hij zijn eigen pad trekt, leert Erwin het echte leven van de lokale bevolking kennen.
Vanwege de creatieve concepten die hij aan zijn reizen hangt kijkt Erwin met andere ogen naar een bekende omgeving. Een land leert men het beste kennen door een van haar rivieren te volgen. Door jezelf uit te dagen en je in zware situaties te begeven krijgt je persoonlijke ontwikkeling een kick-start. Dat is wat Erwin steeds weer opzettelijk doet. Vaak gaan persoonlijke ontwikkeling en een bepaalde mate van afzien hand in hand. Wat doet een non-stop fietstocht van 24 uur met je? Word je eenzaam als je 90 dagen boven de poolcirkel rondtrekt? Lukt het je om 30 uur non-stop te lopen over Schiermonnikoog? Over deze langzame en lange wandeltocht heeft Erwin een boek geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Slow28.
Tijdens zijn lezingen komen dagboekstukken, films en verhalen aan de orde. Erwin vertelt op een aanstekende manier over de mooie kanten van het avontuurlijk reizen, de persoonlijke ontwikkeling die gepaard gaat met uitdaging en overwinning, doorzettingsvermogen en het verbinden van creatieve concepten aan een avontuurlijke reis. Zijn reisverhalen gaan over lopen door Marokko, fietsen door Rusland en rolschaatsen door Schotland. Erwin: “Zo heb ik langs de hele Souss rivier in Marokko gelopen, van monding tot bron, zo dicht mogelijk bij de oever en nog veel vaker in de rivierbedding zelf. Heb ik geprobeerd om van het meest zuidwestelijke punt in Engeland naar het meest noordoostelijke punt in Schotland te komen op rolschaatsen en ben ik op een derdehands fiets van Moskou naar St Petersburg gereden. Op mijn twaalfde maakte ik mijn eerste reis. Mijn vader zei voor de grap dat als ik niet kon slapen, ik de fiets maar moest pakken om een stuk te fietsen om moe te worden. Ik nam hem serieus en om vier uur in de nacht glipte ik het huis uit om mijn dorp te ontdekken.”
Creatief avonturier Erwin Zantinga is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. Daarna heeft hij zijn weg gevonden tussen het kunstenaarschap en het avonturiersschap. Voor meer informatie kijk op www.erwinz.nl.

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina of gekocht aan de kassa.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl


klik hier voor het originele artikel