The Joy of painting
Spreker: Peter Frans de Graaf, beeldend kunstenaar, docent
Vrijdag 27 november 2020
Theaterzaal Kulturhus – Middaglezing 15.00-17.00 uur
Toegangskaart € 10
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website
Extra ingelaste middaglezing
Inmiddels volgeboekt (30 bezoekers)

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

Spreker: Peter Frans de Graaf, beeldend kunstenaar, docent

Bob Ross, the Joy of painting

De Amerikaanse landschapsschilder Bob Ross maakte furore met zijn tv-serie ‘The Joy of Painting’.
Deze serie was eerst te zien in de Verenigde Staten van Amerika, maar werd al snel over de hele wereld uitgezonden. En misschien tot ieders verbazing steeds weer met succes herhaald.

Bob Ross liet ‘live’ zien hoe je in een half uur een fraai landschap kunt maken. En benadrukte dat iedereen dat ook kan. Bob Ross kreeg gelijk. Honderdduizenden mensen op deze planeet schilderen nu in de stijl van Bob Ross hun eigen landschappen en ontdekken dat zij plezier in het schilderen hebben en ook een zeer bevredigend resultaat kunnen neerzetten.

Op Bob Ross’ doeken verschenen prachtige landschappen van o.a. besneeuwde bergketens, veel dennenbomen ‘Happy Trees’, rotspartijen, bergmeren, watervallen, groene weiden, scheefgezakte berghutten en bijna altijd wolkenpartijen. Tijdens het ontstaan van het schilderij geeft Ross met zijn zachte bevestigende stem aan dat alles goed komt. Het gaat nooit fout want alles wat je doet is een ‘Happy Accident’.

Aan het succes gemeten zou je zeggen dat Bob Ross dan ook als kunstenaar bekend moet staan en zijn werk in vele musea te zien is geweest. Dat is echter in het geheel niet het geval. Hoewel er mensen genoeg zijn die de schilderijen van Ross ‘grote kunst’ vinden, wordt er voor het eerst in museum More in Gorssel een tentoonstelling van zijn werk geopend in de herfst van 2020.

In de lezing komen succes, populariteit, kunst en kitsch aan de orde, aan de hand van werken van Bob Ross en andere kunstenaars, die ook het landschap als onderwerp nemen.

Bob Ross is in Florida geboren (1942) en in 1995 overleden in Orlando.
Tijdens zijn carrière bij de luchtmacht ontstond zijn passie voor het schilderen van landschappen.
Hij vond dat iedereen kan schilderen en dat je eigenlijk onmogelijk fouten kan maken bij het vervaardigen van een schilderstuk. Als je al een ‘ongelukje’ had noemde hij dat een ‘happy little accident’ dat je juist gebruiken kunt bij het schilderen.

Peter-Frans de Graaf(1967) is chef bij KunstLokaal en Droom & Daad, docent en beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Deventer en is specialist van het Hollandse landschap. Peter-Frans neemt ons mee in de fascinerende wereld die op het doek is te toveren en helpt u de kneepjes te begrijpen. Peter-Frans is docent schilderen met aquarel en acryl bij de KunstKring.

Klik hier voor de tentoonstelling van Bob Ross in Museum More te Gorsel

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina, zodat wij weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aan de kassa zijn in verband met de Corona maatregelen géén toegangskaarten verkrijgbaar.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl

® Bob Ross name and images are registered trademarks of Bob Ross Inc. © Bob Ross Inc. Used with permission

® Bob Ross name and images are registered trademarks of Bob Ross Inc. © Bob Ross Inc. Used with permission

® Bob Ross name and images are registered trademarks of Bob Ross Inc. © Bob Ross Inc. Used with permission


klik hier voor het originele artikel