fabels, feiten, science of fiction
Spreker: Freddy Nauta, amateur astronoom
Vrijdag 9 december 2022
Theaterzaal Kulturhus – 20.00 – 21.30 uur
Toegangskaart € 10,00
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop via deze website of aan de kassa

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

De ster van Bethlehem
Iedereen kent het verhaal van de wijzen uit het oosten die de weg naar de stal van Bethlehem konden vinden omdat een ster hen de weg wees. Maar welke ster straalde daar hoog in de lucht en… wás er wel een ster? Talloze wetenschappers en astronomen hebben zich al gebogen over de ontstaansgeschiedenis van “de ster der sterren”.
Zo in de donkere dagen voor de naderende kerst lijkt onze behoefte aan verhalen, sprookjes en mythen toe te nemen; de Kerstman, het meisje met de zwavelstokjes, Home Alone en “De Ster van Bethlehem”… Maar past die laatste eigenlijk wel in dat rijtje? Is De Ster van Bethlehem, beschreven in een bijbels verleden, wel een sprookje? De zoektocht van wetenschappers naar de oorsprong van dit verhaal gaat ver terug in de geschiedenis. Is er vanuit wetenschappelijk oogpunt of astronomisch perspectief iets te zeggen over dit Kerst fenomeen? Welke ster of wat was het verschijnsel dat de wijzen zouden hebben gezien? Amateur-astronoom Freddy Nauta vertelt erover in zijn presentatie. Misschien wordt het wel een astronomisch detectiveverhaal, een spannende “Who Done It!”

Freddy Nauta
Freddy Nauta is een bekend gezicht in Ruurlo. Hij werkt er al sinds 1986 als fysiotherapeut. Naast zijn vak heeft Freddy nog twee passies: hij is enthousiast amateur astronoom en kunstschilder. Soms combineert hij beide passies, zoals te zien is bij de permanente tentoonstelling van zijn astronomische schilderijen bij publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem.

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina of gekocht aan de kassa.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl

moon venus jupiter egypt

Venus Jupiter en klooster Kranenburg

Rand van meteorcrater Arizona


klik hier voor het originele artikel