Exposeert schilderijen
6 september t/m 12 oktober 2021
Kulturhus Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

route Actueel

“Als kind altijd al creatief bezig”

Hetty Jansen is opgegroeid in Brummen. Daar volgde ze als kind al allerlei uiteenlopende creatieve cursussen, breien, haken, macramé, tekenen en schilderen. Alles interesseerde haar en zij bleek ook talent te hebben, met name voor portrettekenen! Al heel jong maakte zij portretten in opdracht om iets bij te verdienen.
Hetty vertelt dat ze erg graag naar de kunstacademie en er ook werd aangenomen. Maar haar ouders zagen er geen toekomst in en wilden toch dat ze een ‘gewoon’ beroep ging leren. Dat werd een baan in de zorg, in eerste instantie in een verpleeghuis, later bij mensen met een lichamelijk en/of geestelijke handicap. In de loop van de jaren verhuisde ze diverse keren binnen de Achterhoek, om zich in 2014 (opnieuw) in Ruurlo te vestigen. Hetty is getrouwd en heeft 2, inmiddels volwassen, kinderen.

Bloed kruipt…
Naast haar werk bleef Hetty zich creatief uitleven met zeer diverse activiteiten en technieken. Ze leerde met allerlei materialen te werken en probeerde zelf van alles uit. Zo maakte ze van oude meubels iets nieuws, een bed werd bijvoorbeeld een bank. Oude stoelen knapte ze op en bekleedde ze opnieuw en ooit sloopte ze een piano uit elkaar, om er een side table van te maken!

Schilderen
Van al die creatieve activiteiten werd schilderen het belangrijkst, daar kan Hetty zich echt helemaal in uitleven.
Door de jaren heen heeft ze zich steeds verder ontwikkeld:

“ Het is elke keer weer een uitdaging om nieuwe technieken uit te proberen. Door workshops te volgen en verschillende materialen te gebruiken , krijg je de leukste en mooiste resultaten! Je krijgt diepte en perspectief. Ik werk veel met acrylverf en olieverf en door deze te mengen, ontstaan de prachtstigste kleuren. Het is en blijft elke keer weer spannend hoe het uiteindelijk wordt!”


klik hier voor het originele artikel