Matangi Quartet en Carel Kraayenhof, bandoneón
met het programma Beethoven ontmoet Piazzolla
Zaterdag 30 oktober 2021
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Voorverkoop € 24,50 – Kassa € 27 (pinnen mogelijk)
Jeugd t/m 18 jaar gratis

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

© Louis Swart

Beethoven ontmoet Piazzolla

Twee contrasterende genieën in één programma.
Ludwig van Beethoven. De naam staat voor fascinerende muziek van een onafhankelijk, onconventioneel, grensverleggend en visionair man. Hij drukte een onuitwisbare stempel op de klassieke muziek.
Astor Piazzolla was de grensverlegger voor de tango. Ook al speelde hij al jong als bandoneonist in beroemde tango-orkesten, hij wilde meer. Daarom verdiepte hij zich in klassieke muziek en luisterde hij veel naar jazz. Zo ging hij op zoek naar zijn eigen stijl en veranderde daarmee de traditionele tango voor altijd.
December 2020 markeerde Beethovens 250ste geboortedag, op 11 maart 2021 zou Astor Piazzolla 100 jaar zijn geworden. Het leek het Matangi Quartet en bandoneonist Carel Kraayenhof niet meer dan logisch deze twee grootheden samen te brengen. Met de musici gaan we op een muzikale ontdekkingsreis door de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tangocomposities van Astor Piazzolla.

Kraayenhof is de Nederlandse tangomeester die Koningin Máxima tot tranen wist te roeren. Wereldwijd wordt hij gezien als dé muzikale erfgenaam van Piazzolla en Osvaldo Pugliese. Met beide grootmeesters werkte hij op hun uitnodiging samen. Meer dan 25 jaar toerde hij met zijn Sexteto Canyengue, zelfs tot in tangobakermat Argentinië. Ons publiek herinnert zich nog heel goed hun schitterende optreden in de Dorpskerk in 2013.
Het Matangi Quartet is al 20 jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno, laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen: van klassiek tot dance en van jazz tot pop. Het kwartet is met zijn onconventionele aanpak een graag geziene gast op toonaangevende podia van Amsterdam tot St. Petersburg en Shanghai.
Carel Kraayenhof en Matangi werkten al eerder samen: in 2002 maakten zij de cd ‘Street-tango’ en speelden daarna samen nog op verschillende festivals en concerten.

Zie ook: www.carelkraayenhof.nl/ en www.matangi.nl

Zie het Programma…

© de Schaapjesfabriek

© Reinout Bos

Programma

© Studio Oostrum

Beethoven Strijkkwartet op.18/4 (Matangi)
Piazzolla TangoSensations 1,3,5 (Carel en Matangi)
PAUZE
Beethoven/Piazzolla Cavatina/Oblivion (Carel en Matangi)
Beethoven/Piazzolla Presto (op.130) /Libertango (Carel en Matangi)
Piazzolla Milonga en Re (Carel en Maria-Paula)
Beethoven/Piazzolla Grosse Fuge/Fuga y Misteria (Carel en Matangi)
Piazzolla Muerte del Angel (Carel en Matangi)


klik hier voor het originele artikel