Exposeert schilderijen
20 december 2021 t/m 2 februari 2022
Kulturhus Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

route Actueel

Rikie Radstake-Heinekamp is op haar zesenvijftigste met kunst begonnen. “De kinderen waren het huis uit en ik kreeg meer tijd. Een vriendin nam mij mee naar Tonden. Daar had zij les van Annelies Wolma en het leek mij ook wel wat. Bij mijn eerste les kreeg ik een stuk papier ter grootte van een deur. Daar mocht ik mij op uitleven.”
Zo kreeg Rikie de smaak te pakken en dat leidde tot een grote verzameling schilderijen en tekeningen. in de loop der jaren heeft Rikie een markante eigen stijl ontwikkeld. Het liefst maakt ze grote schilderijen van ca 100*100 cm. Behalve met acryl werkt zij ook met houtskool, potlood en inkt.

Felle kleuren
Ze omschrijft haar werk vooral als vrolijk: “Mijn werk is spontaan, kleurrijk en vaak abstract. Ook kleurrijke steden en landschappen vind ik leuk om te creëren.” Daarnaast leeft ze zich met felle kleuren uit op bijvoorbeeld torso’s en etalagepoppen, die ze zo nodig eerst restaureert.

Goede doelen
Rikie steunt met haar kunst ook regelmatig een goed doel. Ze doet dit door organisaties als Cycle4girlsvietnam, hospice Zutphen, Shelter voor vluchtelingen via Kerk Warnsveld en de Alp d’HuZes een schilderij te schenken om te verkopen. De opbrengst is dan voor de betreffende organisatie.

Exposeren
Rikie’s naam als kunstenares reikt tegenwoordig over de landsgrenzen heen. Haar werken zijn bij kunstliefhebbers in Frankrijk en Duitsland terechtgekomen. Maar ze exposeert ook regelmatig lokaal in de Achterhoek, bijvoorbeeld in Groenlo en Hengelo Gld en Lochem…. en vanaf december dus in Ruurlo, bij ons in het Kulturhus.

Rikie’s werk is te bekijken op haar facebook-pagina:
https://nl-nl.facebook.com/rikie.radstakeheinekamp


klik hier voor het originele artikel