Nieuwe datum: Zaterdag 29 mei 2021 – Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal met programma Viento Zonda
Prijs toegangskaart € 24,50
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website
Bij voldoende aanmeldingen wordt een extra middagconcert georganiseerd

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

foto Merlijn Doomernik

Vento Zonda

Dit theaterseizoen betreden twee ras musici het podium tijdens hun succesvolle tournee Viento Zonda: Erik Vloeimans en Juan Pablo Dobal. De KunstKring is er bijzonder trots op dat het is gelukt om hen ook in Ruurlo te laten optreden. Eric en Juan Pablo voeren je mee op de wind die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda. ‘Viento Zonda’ is een viering van de lyriek, vol mooie, meteen aansprekende romantische ballades, liederen zonder woorden, die allemaal heel mooi worden gespeeld.” (Parool).
Alles wat Vloeimans aanraakt lijkt in muzikaal goud te veranderen, of het nu een project met filmmuziek, een barokorkest, wereldmuziek of fusion is. Zijn nieuwste loot aan de stam is een artistieke samenwerking met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal, een toetsentovenaar zonder weerga.” (Jazzenzo.nl).

Trompettist en componist Eric Vloeimans is als een van de weinige jazzmusici een echte publiekslieveling. Dat komt niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook door zijn innemende (podium)persoonlijkheid. Vloeimans verweeft zeer verschillende muziekgenres en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars. De Argentijn Juan Pablo Dobal werkte met vele grote namen in de klassieke muziek, maar is vooral bekend als vaste pianist van het Carel Kraayenhof Tango Ensemble.

Luisteren en kijken op Youtube

Zie ook www.ericvloeimans.nl

Meer over Vloeimans en Dobal….

foto Merlijn Doomernik

foto Anne van Zantwijk

foto Merlijn Doomernik

Meer informatie

foto Merlijn Doomernik

Trompettist Eric Vloeimans is bij velen bekend als jazz trompettist en vooral bij bezoekers van het North Sea Jazz Festival. Hij is dan ook opgenomen in de lijst van Jazz Helden, hoewel hij dat zelf veel breder ziet. “Laat dat jazz er vanaf, noem mij maar trompettist”, aldus Vloeimans. En terecht, want hij speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als kamermuziek, met big bands en met klassieke orkesten. Voor zijn werk heeft hij vele prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Tot zijn fans behoren Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren, Matthijs van Nieuwkerk en naar verwachting ook een aantal inwoners van Ruurlo en leden van de Kunstkring. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook door zijn innemende podiumpersoonlijkheid.

De Argentijnse pianist en componist Juan Pablo Dobal begon op zijn vijfde met piano spelen op gehoor en op zijn negende startte hij aan zijn piano-opleiding. Ook hij heeft zijn sporen verdiend in de jazz, maar is tevens actief op het gebied van populaire en geïmproviseerde muziek, Folklore, Tango en Latijns-Amerikaans. In 1989, op zijn vijfentwintigste, kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur de toetsen te bedienen. Sindsdien heeft hij met vele grote namen in de klassieke- en wereldmuziek samen gewerkt. Onder wie Carel Kraayenhof. In deze tournee brengt Juan de warme wind uit het zuiden mee, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt.

Kortom, een voorstelling die het warmbloedige Argentijnse geluid van Dobal combineert met Vloeimans’ unieke melodische en karakteristieke improvisatiestijl, die samenvloeien tot één warm muzikaal bad.


klik hier voor het originele artikel