Wanneer: 12 juni 2021
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Kulturhus Ruurlo, grote zaal
Docent: Teodora Ionescu
Kosten: € 10,00

route Aanmelden Actueel

Nieuwe docent
Zoals je misschien weet was onze docent Portretschilderen Irmgard Lamers in het voorjaar van 2020
één van de kunstschilders die deelnamen aan een aflevering van ‘Sterren op het doek’. Dit heeft haar zoveel naamsbekendheid gegeven dat zij inmiddels overstelpt wordt met schilderopdrachten. Wij gunnen haar dit succes natuurlijk van harte! Voor ons als KunstKring betekende het echter wel, dat wij op zoek moesten naar een nieuwe docent. Vanwege de vele opdrachten heeft Irmgard namelijk moeten besluiten om na vijf jaar met lesgeven te stoppen.
We zijn dan ook heel blij te kunnen melden dat we inmiddels een heel goede opvolgster hebben gevonden in Teodora Ionescu.

Workshop
Om zowel onze ‘vaste’ cursisten, als ook nieuwe portretschilders de gelegenheid te geven om op een ontspannen manier kennis maken met Teodora hebben wij deze workshop georganiseerd.
Teodora zal zich voorstellen d.m.v. een presentatie van eigen werk en de deelnemers meenemen in haar plannen voor de lessen die zij in Ruurlo zal komen geven. Daarnaast zal zij heel graag vragen beantwoorden.
Vervolgens gaan de deelnemers natuurlijk ook zelf aan de slag.

Van 12.00 – 13.00 uur houden we even pauze, voor onze zelf meegebrachte lunch. Koffie/thee/melk zal door de KunstKring verzorgd worden.
Van 13.00 – 15.00 uur wordt er verder gewerkt aan de portretten.
Na afloop van de workshop zullen we in een gezellig samenzijn afscheid nemen van Irmgard als onze docent portretschilderen.
Uiteraard kan deze dag alleen door gaan als dit vanwege Covid-19 ook veilig kan. Is dat niet het geval krijgt iedereen daar op tijd bericht over en zal deze workshop verzet worden naar een latere datum.
Vanwege dit zelfde virus kunnen wij een maximum aantal van 12 deelnemers tegelijk aannemen, dus wanneer je interesse hebt geef je dan snel op. Is er veel vraag, dan kunnen wij een 2e dag plannen voor een andere groep.

Aanmelden voor deze workshop vóór maandag 7 juni 12.00 uur met de blauwe knop.

Teodora Ionescu
Teodora is in 1984 geboren in Roemenië. Ze studeerde daar zowel Beeldende Kunst (academische kunst) als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zeer actief op uiteenlopende gebieden van kunst.
Zo exposeert ze haar beeldend werk in o.a. Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, maar
is zij ook bezig met (solo)theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek tot modern, van traditie naar experiment.
Ik woon al 10 jaar in Nederland wat mijn nieuwe thuis is geworden. Hier ben ik actief in de kunstwereld en heb ik de afgelopen 4 jaar een nieuwe roeping gevonden als kunstdocent.
Naast het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkeling van creatieve vaardigheden is mijn primaire doel als kunstdocent om meer interesse in kunst op te wekken en duidelijker te maken waarom we kunst nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons een min of meer onontdekt talent heeft.
Als kunstenaar gebruik ik verschillende kunstdisciplines om mijn werk te maken, dat kunnen tekeningen, video’s, schilderijen en performances zijn of een mix daarvan.
Hoewel ik in de laatste jaren meer geconcentreerd ben op de experimentele vorm , blijft realistische kunst met traditionele technieken een pilaar in mijn werk
Teodora heeft een geheel eigen stijl. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de gevorderde cursisten een nieuwe en verfrissende kijk kan geven op het portretschilderen, maar ook de traditionele portretschilder regels goed kan overbrengen aan de beginnende portretschilder.
Meer informatie over Teodora en haar werk is te vinden op haar website: http://www.teodoraionescu.nl/


klik hier voor het originele artikel