Het Joost Zoeteman/Wattie Rosenberg Kwartet brengt Gipsy Swing
Zondag 15 augustus 2021
Theaterzaal Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
Toegangskaart voorverkoop € 21,50 – kassa € 24 (pinnen mogelijk)
Jeugd t/m 18 jaar gratis

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

Het Joost Zoeteman/Wattie Rosenberg kwartet brengt gipsyjazz in de stijl van de legendarische Django Reinhardt met de frisheid van vandaag. Je kunt rekenen op een spetterend concert met een flinke dosis swing, virtuositeit en zigeunervuur. In Nederland is deze muziek bekend geworden door het Rosenberg Trio. In bezetting van viool, twee gitaren en contrabas speelt het kwartet muziek van Django Reinhardt en andere mooie composities. Tussen de nummers door vertellen de musici over de achtergrond van de muziek.

Over het kwartet:
De band opende in deze samenstelling het North Sea Jazzfestival, en speelde onder andere op het Khamoro Gypsy Festival in Praag en het Hidrelliz Festival Istanbul. Ook maakten ze een tournee met de legendarische Franse zigeunergitarist Tchavolo Schmitt.

Lees meer…

Wattie Rosenberg

Joost Zoeteman

Meer informatie

Bezetting:
Joost Zoeteman – gitaar
Wattie Rosenberg – viool
Martin Limberger – gitaar
Lucien Matheeuwsen – contrabas

De musici:
Violist Wattie Rosenberg leerde vioolspelen van zijn vader, en heeft inmiddels op alle grote festivals en podia gestaan. Zijn spel zorgt naast de bekende vingervlugheid ook voor schitterende melancholie in de muziek.
Martin Limberger is een van de bekendste ritmegitaristen uit de gipsyjazz. Hij speelt vast met Stochelo Rosenberg en Peter Beets, en was begeleider van alle groten uit deze muziek, Jimmy Rosenberg, Tchavolo, Birelli Lagrene, Dorado Schmitt, en zo kunnen we nog even doorgaan!
Wattie en Martin traden in februari 2020 nog met Peter Beets op in Ruurlo. In het programma: ‘Beets meets Rosenberg’.
Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gipsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie.
Bassist Lucien Matheeuwsen speelde met nagenoeg iedereen in de jazz en Nederlandse muziekwereld. Met zijn virtuositeit en uitstraling een bijzondere bassist! Wellicht kent het publiek hem nog van een zeer geslaagd eerder optreden in Ruurlo samen met het fadokwartet Quatro Ventos.
In de pauzes en na afloop kun je de exposities t.g.v. het 25-jarig jubileum bezichtigen als de dan geldende coronaregels dat toestaan.


klik hier voor het originele artikel