Het klimaat op de helling
Spreker: prof. Dr. Richard Bintanja
Vrijdag 6 oktober 2023: 20.00 – 22.00 uur
Theaterzaal Kulturhus
Toegangskaart € 10,00
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop via de website of aan de kassa, bij voorkeur met pin.

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

Spreker: prof. Dr. Richard Bintanja

Broeikaseffect: het klimaat op de helling

In deze lezing gaat Prof. Dr. Richard Bintanja in op wat ons in de (nabije) toekomst te wachten staat door de wereldwijde opwarming van onze planeet en de gevolgen daarvan voor het klimaat. De huidige stand van zaken op het gebied van klimaat passeert de revue. Het stijgende zeeniveau komt aan de orde: moeten onze dijken al verhoogd worden? Zijn sommige klimaatveranderingen onomkeerbaar en hoe groot is de menselijke invloed nu eigenlijk?

Naast het gedeelte over het klimaat en het broeikaseffect zal Richard Bintanja
vertellen over zijn poolreizen naar Antarctica. Met behulp van beeldmateriaal zullen
diverse aspecten van zijn poolexpedities de revue passeren.

Prof. Dr. Richard Bintanja is hoogleraar Klimaat en Milieuveranderingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en senior onderzoeker bij het KNMI. Zijn expertise spitst hij toe op het klimaat, klimaatverandering, polair klimaat, hydrologische cyclus, links klimaat–koolstofcyclus, paleoklimaat, polaire wetenschappelijke expedities, (wetenschappelijk) schrijven. Hoofdredacteur Meteorologica.
Zijn wetenschappelijke loopbaan focust zich op de Noord- en Zuidpool, aanvankelijk via diverse meteorologische veldonderzoeken op de aardpolen, later door het maken van klimaatmodellen om klimaatveranderingen in kaart te kunnen brengen.
Om deze zware stof voor een groot publiek wat toegankelijker te maken heeft hij ook de roman ‘Poolreizen’ geschreven. Deze roman kan men in de pauze of na afloop bij hem kopen en laten signeren.

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina of gekocht aan de kassa.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl


klik hier voor het originele artikel