Exposeert schilderijen
18 oktober t/m 23 november 2021
Kulturhus Ruurlo
op werkdagen van 09.00-17.00 uur

route Actueel

“Heel veel kijken en heel veel tekenen”

Zodra hij oud genoeg was om een potlood vast te houden begon Freddy Nauta te tekenen en daar is hij nooit meer mee opgehouden… Hij tekende op alles wat los en vast zat: op elk velletje papier, in de marge van zijn schoolschriften (tot ergernis van zijn leraren), op behang (tot ergernis van zijn ouders) en ook nu nog steeds op onderleggers in restaurants, lege vlakken in tijdschriften en tekenboekjes vol waar het maar kan.

Het is niet bij tekenen alleen gebleven: sinds een aantal jaar beleeft hij ook veel plezier aan schilderen. Zowel met aquarel als acryl en olieverf.

Om zichzelf te verbeteren in het oude ambachtelijk werken met olieverf volgde Freddy alweer zo’n 15 jaar geleden een opleiding van 3 jaar. Tegenwoordig maakt hij zowel werk in opdracht als vrij werk. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende technieken waaronder pentekenen, pastelkrijt, acryl en olieverf. Freddy combineert het teken- en schilderwerk met zijn beide andere grote hobby’s; fotograferen en astronomie en …kijken!

Grootste wens.

De grootste wens van een schilder is natuurlijk dat je werk in een museum mag hangen. En het mooiste museum om te hangen is dan wel het Rijksmuseum Amsterdam. In 2019 kwam deze wens voor Freddy Nauta uit, toen een schilderij van hem werd uitgekozen voor de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’!

Workshops.
Eveneens in 2019 heeft hij een aantal workshops verzorgd in het Stedelijk Museum in Zutphen over het gebruik van optische hulpmiddelen door oude meesters zoals van Eyck, Vermeer en Caravaggio.

Expositie.

In de regio heeft Freddy de afgelopen jaren inmiddels diverse exposities gehad en er is een permanente tentoonstelling van zijn astronomische schilderijen bij publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem. Deze expositie in het Kulturhus geeft een beeld van de opdrachten en vrij werk. Ook de ‘Rembrandt’ die in het Rijksmuseum heeft gehangen zal te zien zijn.
In zijn dagelijks leven is Freddy Nauta werkzaam als fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Meer informatie over hem en zijn werk is te vinden op zijn eigen website:

https://frederiknauta.jouwweb.nl/freddy-nauta


klik hier voor het originele artikel