Installaties, Digitale grafiek, Artbooks
Woonplaats: Vorden-Kranenburg

Website Kunstenaar Terug naar overzicht

Marijke van Kampen (1958) is een handige creatieve dondersteen met groene vingers. Studio Bold58 is haar atelier op de zolderverdieping van haar tuinhuis in Vorden-Kranenburg.
Dagelijkse zaken, thuis, in haar gebloemde moestuin, herinneringen uit haar jeugd, mooi licht en andere dagverrassingen leiden tot thema’s die ze uitwerkt in schetsen, foto’s, schilderingen en verzamelingen. Deze uitwerkingen worden installaties, assemblages, digitale grafiek en schilderijen. Hierbij combineert ze ambachtelijke en digitale technieken als linodruk, schetsen, schilderen, knippen, scheuren, naaien, borduren, fotografie, mediavormgeving enz.
Ze werkt graag aan verschillende thema’s. Met kleur, vorm en beeld als de belangrijkste ingrediënten van haar werk. Techniek is hierbij steeds slechts ondersteunend.
Bijvoorbeeld binnen het thema ‘Sprookjes van 1001 jurk’ laat een grote installatie van papier zien dat zij nog steeds dat knippende kind is. In dit thema maakte ze ook een aantal schilderijen.
Het thema ‘Echo’s uit haar rozengaard’ verwerkte ze in een grote buiteninstallatie voor de kunstwandelroute Hummelo. Als techniek koos ze hier voor borduren. Bij dit werk maakte ze een prentenboek, waarin een combinatie van linodruk, schilderen, tekenen, collage en boekbinden werd toegepast.
Binnen het thema ‘Moestuingeluk’ deelt ze met ons vele geheimen uit de natuur.

Website: www.marijkevankampen.nl
Website: www.bold58.nl
Instagram: instagram.com/marijke van kampen/
Email: info@marijkevankampen.nl

I


klik hier voor het originele artikel