Lezing: De witte windernis
*** Extra ingelast i.v.m. grote belangstelling ***
inmiddels volgeboekt
Spreker: Rob Reijnen, natuurfotograaf
Vrijdag 11 december 2020
Theaterzaal Kulturhus – 14.00-16.00 uur
Toegangskaart € 10
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Verkoop uitsluitend via deze website

ROUTE BESTELLEN ACTUEEL

Spreker: Rob Reijnen, natuurfotograaf

De witte wildernis

Rob Reijnen geeft een lezing over de ijzige witte wildernis in de gebieden van de Noord- en Zuidpool, oftewel Arctica en Antarctica.
De presentatie begint op de Noordpool, een bevroren oceaan omringd door land, bedekt met een spectaculair pak ijs. Het bestaat voornamelijk uit zee ijs.
De temperaturen op de Noordpool zijn extreem. In de winter tot -40° C en in de zomer wordt de temperatuur niet hoger dan 10° C. Uit betrouwbare informatie blijkt dat de gemiddelde temperatuur de afgelopen jaren is gestegen. De opwarming van de aarde is een groot probleem voor deze contreien, zeker voor de ijsberen.
In dit dunbevolkte gebied leven de Eskimo’s (Inuit) en de Samen (Lappen) ieder met hun eigen cultuur.

Maar ook de dierenwereld is vertegenwoordigd. De ijsbeer, de walvis, maar ook robben en walrussen ziet men in deze ongerepte wereld.
Rob heeft prachtige opnamen gemaakt, soms na uren ja, zelfs dagen wachten om op het juiste moment het juiste beeld vast te leggen.
De Zuidpool (Antarctica)is een eiland omringd door de oceaan. Het grootste deel van het oppervlak bestaat uit landijs. Superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen in de wereld. De gierende stormen kunnen gevoelstemperaturen veroorzaken van ver onder de min 100° C. Ook hier heeft Rob fantastische beelden geschoten onder extreem koude omstandigheden.
Rob heeft in 2009 in de National Geographic fotowedstrijd de hoofdprijs gewonnen. Hij was een meer dan terechte winnaar volgens de jury met een technisch uitstekende opname en een overtuigende compositie.

https://www.robreijnennatuurfotografie.nl/

Over Rob Reijnen (natuurfotograaf)
De gepassioneerde landschaps- en natuurfotograaf is al meer dan 40 jaar een bevlogen en veelzijdig fotograaf.
Zijn grote passie is de natuur op diverse plaatsen in de wereld professioneel in beeld te brengen. Dat lukt hem buitengewoon goed. Ervaar dit ook als u tijdens zijn lezing zijn verhaal hoort en zijn beeldmateriaal ziet van de indrukwekkende natuurgebieden op de Noord- en de Zuidpool.
Rob wordt vaak tijdens zijn reizen en tijdens zijn werkzaamheden aldaar gefilmd door zijn vrouw Hetty.
Na jarenlang divisiedirecteur te zijn geweest bij een Amerikaanse multinational heeft Rob, nu hij met pensioen is, meer tijd voor zijn ongecontroleerde hobby, zoals hij het zelf noemt. Al meer dan 30 jaar werkt hij mee aan kalenders, boeken, tijdschriften, verschillende publicaties. Hij heeft ook meegewerkt aan TV documentaires voor ZDF, RTL en Sat1.
Ook bij National Geographic is hij geen onbekende.

Foto’s Rob Reijnen copyright

Toegangskaarten:
Toegangskaarten kunnen worden besteld via de blauwe knop bovenaan deze pagina, zodat wij weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aan de kassa zijn in verband met de Corona maatregelen géén toegangskaarten verkrijgbaar.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lezingen@kunstkringruurlo.nl

Foto: Rob Reijnen copyright

Foto: Rob Reijnen copyright

Foto: Rob Reijnen copyright


klik hier voor het originele artikel