Voor Manege zonder Drempels
Zaterdag 28 augustus 2021 – 14.00 uur
Theaterzaal Kulturhus
Zaal open vanaf 12.00 uur
Veilingmeester: Fred Wiersema, erkend taxateur in kunst en antiek
Geen veilingkosten

ROUTE ACTUEEL

Over Femia Kok (1936-2017)
Vrijwel vanaf de oprichting van de KunstKring (in 1995) was Femia betrokken bij de vereniging. Haar enthousiasme en inzet, haar adviezen en creativiteit waren daarbij stuwende krachten en talenten, vorm gegeven door een warme persoonlijkheid.

Creatief als zij was organiseerde zij cursussen in het kleine huisje aan de Wildenborchseweg ‘Reurles Huus, creatief centrum voor iedereen’ genoemd. Zij maakte kinderen enthousiast voor activiteiten op de bovenverdieping van supermarkt Kogelman. Praktisch ingesteld was zij ook. Zij coördineerde de huishoudelijke taken van de Huusvrouwen. In alle facetten heeft zij bijgedragen aan de groei en het succes van de KunstKring. Zij was één van de leden van de werkgroep Cursussen na de verhuizing naar de voormalige kapsalon van Kootje de Vries aan de Barchemseweg. Zij bleef hiervan deel uitmaken tot aan haar overlijden. Femia was betrokken bij gesprekken in 2004 met de architect over de bouw van het Kulturhus en toonde zich daarbij een warm en vasthoudend pleitbezorgster voor onze wensen.
Wij herinneren ons de opening van het Kulturhus op 30 september 2006 waarbij zij op de haar eigen karakteristieke en humorvolle wijze haar rol als gastvrouw vertolkte.

De kasteeltuinconcerten waren haar zeer dierbaar, haar inzet en enthousiasme bij de organisatie ervan bewonderenswaardig; dat daaraan tenslotte een einde kwam ging haar zeer aan het hart. Met hetzelfde elan gaf zij gestalte aan de Museumgroep; met liefde en kennis van zaken maakte zij keuzes uit het grote aanbod van exposities. Haar houding tijdens vrijwilligers- en ledenvergaderingen was er steeds een van diezelfde betrokkenheid: mild kritisch, constructief en bovenal met de haar kenmerkende humor.
Gedurende haar lange leven was Femia vaak bezig met aquarelleren. Haar vader was een verdienstelijk schilder en had haar de liefde voor schilderen bijgebracht. Daarnaast beoefende Femia ook het beschilderen van eieren en diverse andere technieken. Zoals porselein beschilderen en glas graveren.

Het is verdrietig dat Femia door een teruglopende gezondheid, waardoor zij vooral sterk werd beperkt in haar mobiliteit, de laatste jaren niet meer volop heeft kunnen deelnemen aan al die activiteiten waarin ze zo’n groot aandeel heeft gehad en die haar zeer lief waren.
Femia was er bijzonder trots op dat zij in april 2015 werd onderscheiden met het lidmaatschap van verdienste voor haar talrijke inspanningen die mede daardoor de KunstKring Ruurlo maakten tot een bloeiende vereniging die zich ten doel stelt kunst en cultuur dichter bij mensen te brengen.

Over de veiling
Graag had Femia haar bezittingen nagelaten aan de ‘Manege zonder Drempels’. Door een speling van het lot heeft zij die wens niet kunnen bekrachtigen. De KunstKring wil trachten door middel van een veiling van haar kunstwerken haar doel zoveel mogelijk te bereiken.
Vanaf 9 augustus is de tentoonstelling van haar werken te bezichtigen in de theaterzaal van het Kulturhus. De veiling wordt gehouden door Fred Wiersema, erkend Taxateur in Kunst & Antiek. Fred Wiersema heeft een passie voor kunst en antiek. Hij is in het Gelderse Lochem gevestigd als erkend allround taxateur in kunst en antiek. Met zilver, brons en porseleinen voorwerpen, klokken, meubels en portretminiatuurtjes als bijzondere specialismen.
Fred Wiersema is ook door ons geraadpleegd om de waarde van Femia’s werk te beoordelen. Hij doet dit werk voor ons zonder kosten in rekening te brengen.

Na de veiling kunnen de aangekochte kunstwerken worden afgerekend en mee naar huis genomen. Er worden geen veilingkosten in rekening gebracht.

Link naar de De veilinglijst (coming soon………………..)


klik hier voor het originele artikel