* NIEUW – NIEUW *
Game Art ‘Video game karakters’

Leeftijd: 8-16 jaar
Wanneer: 12, 14 juli en 16 juli 2021
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Docent: Peter Kapritsias
Kosten: €60

route Aanmelden Actueel

Docent: Peter Kapritsias

Wil jij leren hoe je een superheld, Pokémon, draak of ander game character tekent? Met deze cursus leer je in 3 dagen de basis van 2D game art en teken je een eigen game character!

Wat gaan we doen?

• De werkelijkheid versimpelen door de basisvormen te zien en tekenen.
• Deze manier (constructie-tekenen) toepassen op het tekenen van een bestaand game character. Bijvoorbeeld: Spiderman, een Fortnite character of een Pokémon.
• Hoe laat je een game character er sterk, slap, lief of gevaarlijk uitzien?
• Uiteindelijk teken je een eigen game character. Dit mag bijvoorbeeld een combinatie van jouw favorieten zijn. Of een character dat je helemaal zelf hebt verzonnen.

Mocht je nou denken “maar ik kan niet tekenen?!”, dat maakt niets uit. Iedereen kan leren tekenen met de juiste uitleg en oefening. Zowel beginnende als ervaren tekenaars kunnen van deze cursus leren. Het enige dat echt uitmaakt is of je passie voor video games hebt.

Mocht je al goed kunnen tekenen dan kan ik je helpen met (digitaal) schilderen. Bijvoorbeeld met een iPad + Apple Pencil.

Benodigdheden neem je zelf mee: wat je gebruikt mag je zelf weten, zolang je er maar mee kan tekenen of schilderen. Bijvoorbeeld: een schetsboek + potlood, een iPad + Apple Pencil of een laptop + Wacom tablet.
Meld je snel aan met de blauwe bestel knop, zodat je zeker weet dat er een plaats is voor jou.

Docent
Peter Kapritsias is een 34-jarige freelance illustrator en docent. Hij werkt oa in de game industrie en voor de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft al sinds zijn jeugd een passie voor fantasy, sci-fi, video games, strips en films. Sinds februari 2021 woont hij samen met zijn verloofde Marieta en dochter Elena in Ruurlo.


klik hier voor het originele artikel